George & Eran Producties i.s.m. WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest en ICK Amsterdam
Hoe ik talent voor het leven kreeg

Rodaan al Galidi schreef over de 9 jaar die hij in een AZC zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Een indringend èn humoristisch verhaal over Semmier Kariem, die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht. Al Galidi schetst in Hoe ik talent voor het leven kreeg op een rauwe en verrassend grappige manier niet alleen een beeld van het asielbeleid maar ook van de Nederlandse samenleving.


In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel.

Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders vertellen dit bijzondere verhaal van Al Galidi in het theater. De gezelschappen WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en zetten het AZC als een dorp met eigen wetten en regels op het toneel.

Door de ogen van Semmier bezien, nemen de spelers het publiek mee de soms bizarre levens in van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem.

DEELNEMERS GEZOCHT
Voor dit nieuwe, grote theaterproject zijn we op zoek naar mensen met een vluchtelingenachtergrond (statushouders) die het leuk vinden om mee te spelen in de voorstelling. In een aantal steden waar de voorstelling speelt (Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, 
Arnhem, Den Haag en Leeuwarden), zoeken we 25 mensen. Heb je interesse of wil je zien of dit 
iets voor jou is, kom naar een van de selectiedagen.
Kijk op https://www.talentvoorhetleven.nl

“Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.“

– Uit het boek: Hoe ik talent voor het leven kreeg

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.