Organisatie

George & Eran Producties is een theatergezelschap, waarvan George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël het hart vormen. De komende jaren werkt het gezelschap vanuit huistheater de Meervaart in Amsterdam. Het vertrekpunt van George & Eran Producties is een citaat van Tofik Dibi: “Als je je niet in de ander herkent, dan trek je je eigen bestaan in twijfel.”

Het gezelschap wil met zijn voorstellingen grip proberen te krijgen op brandende kwesties en gebeurtenissen die zich binnen en buiten de grenzen van de buurt, de stad of het land afspelen door ze een menselijk gezicht te geven. Het gezelschap wil in aard en werk een veranderend Nederland weerspiegelen, waarin een culturele en maatschappelijke diversiteit vanzelfsprekend is en waarmee een doelgroep kan worden bereikt waarvan de wereld nu te weinig in de podiumkunsten zichtbaar is. George & Eran Producties vertaalt deze missie in voorstellingen waarvan zij de teksten zelf hebben geschreven en die maatschappelijk geëngageerd, persoonlijk en humorvol zijn. De theatermakers hanteren daarbij een vorm waarin toneel en stand-up op een organische wijze bij elkaar komen.

Het gezelschap heeft voor 2017-2020 verschillende producties op het programma staan. In 2017 wordt gestart met de theatertournee van ‘De vlucht van een granaatappel’, een productie van Theater Rast die in 2015 op Oerol in première ging. Ook gaat de eerste co-productie met de Toneelmakerij in prèmiere op 7 oktober genaamd Woestijnjasmijntjes.

In 2018 staat de theatertournee van ‘George & Eran lossen de Wereldvrede op! Deel III: De Finale’ op het programma alsmede een co-productie met Floris van Delft / De Verlichting.

Bestuur Stichting George & Eran Producties

  • Paulette Smit – voorzitter
  • Ronald Klamer – penningmeester
  • Djoere de Jong – bestuurslid
  • Noortje Thijssen – bestuurslid

Beloningsbeleid

Het bestuur van Stichting George & Eran Producties is onbezoldigd.

Statutaire doelstelling

De stichting heeft tot doel het voeren van een theatergezelschap waarin nieuwe, zelfgeschreven en bestaande stukken, vanuit onontkoombaar persoonlijke en maatschappelijke verhalen, worden

verteld met een wereldwijze blik die een universele zeggingskracht heeft, alsmede al hetgeen dat met het vorenstaande verband houdt in de ruimste zin van het woord.

Jaarverslagen

– Jaarverslag 2016

Overige info

IBAN: NL23 TRIO 0391 0969 31
RSIN: 855894155
KvK: 64901262
BTW nummer: NL8558.94.155 B01