Skip to main content

Foto: Christel de Wolff

Muzikaal programma LEVEN

 • Schubert (1797-1828)
  Uit strijkkwartet nr. 14 in d, opus post., D. 810, ‘Der Tod und das Mädchen’:
  Expositie uit deel I: Allegro
 • Britten (1913-1976)
  Uit ‘Simple Symphony’, op. 4:
  Fragment uit deel II: playful pizzicato
 • Brahms (1833-1897)
  Uit strijkkwartet nr. 2 in a, op. 51:
  Fragment uit deel IV: Finale, allegro non assai
 • van Beethoven (1770-1827)
  Uit strijkkwartet nr. 15 in a, op. 132:
  Fragment uit deel III: ‘Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart’
 • Brahms
  Uit strijkkwartet nr. 3 in Bes, op. 67:
  Fragment uit deel IV: Poco Allegretto con Variazioni
 • I. Tsjaikovsky (1840-1893)
  Uit strijkkwartet nr. 1 in d, op. 11:
  Fragmenten uit deel II: Andante Cantabile
 • Glass (1937-)
  Uit strijkkwartet nr. 5:
  Deel II: Sempre legato
 • Glass
  Uit strijkkwartet nr. 2 ‘Company’:
  Fragmenten uit deel I
 • Schubert
  Uit strijkkwartet nr. 14 in d, opus post., D. 810, ‘Der Tod und das Mädchen’:
  Deel II: Andante con moto
 • Nunes (1950-1977) – arr. Marlijn Helder
  Kima Kingui Fua
  Adam Kissequel – zang
 • Piazzolla (1921-1992)
  Oblivion

Kima Kingui Fua – Artur Antunes
Artur Antunes, de ‘’spiritualist’’ van Angola, is een van de meest invloedrijke componisten van de pre-onafhankelijke dagen van revolutionair Angola. Voor zijn nummers haalt hij inspiratie uit komba’s, uitvaartrituelen waar vrouwen klaagzangen zongen. Hij kwam op zijn 27e om het leven in de nasleep van het bloedbad in mei 1977.
Kima Kingui Fua gaat over afscheid en het vieren van het leven:  ‘’Ik ga dood maar wanneer dat gebeurt moeder, wil ik niet dat jullie om mij wenen! Ik wil dat er feest gevierd wordt en dat mijn vrienden kabaal maken van blijdschap. Leeft voort.’’

Speciaal voor de voorstelling is er door Marlijn Helder een arrangement gemaakt van het nummer voor een strijkkwartet.


Lees hier over de cast:

Tekst: George Tobal
Regie: Abdel Daoudi
Spel: Adam Kissequel, George Tobal
Muziek: Club Classique: Myrthe Helder & Eduardo Paredes Crespo – viool, Anuschka Pedano – altviool, Leonard Besseling – cello
Decor en Lichtontwerp: Vasilis Apostolatos


Over George & Eran Producties
George & Eran Producties is een maatschappelijke geëngageerd theatergezelschap waar altijd nieuwe zelfgeschreven stukken worden gemaakt die een blauwdruk zijn van de tijdsgeest. Wij geven met onze voorstellingen
een menselijk gezicht aan grote thema’s die zich afspelen binnen en buiten de grenzen van ons kikkerlandje en onze stad of buurt. Zo proberen we grip te krijgen op brandende en soms abstracte kwesties en gebeurtenissen, thema’s
die ons dagelijks leven binnendringen en ons bewust of onbewust beïnvloeden. Bekende voorstellingen zijn onder meer; George & Eran worden racisten, de brieven van Mia en PECH.

Over Club Classique 
Club Classique kom je overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club
Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.
Wegdromen bij Ravel, swingen op Gershwin en zwijmelen met Chopin. Geniet van herkenbare melodieën en laat je verrassen door onbekende pareltjes. Club Classique kan elke vorm aannemen, zelfs symfonische muziek wordt teruggebracht tot kamermuziekformaat.
De musici spelen geen avondvullende werken maar hapklare delen uit de mooiste stukken. Persoonlijke verhalen, gedichten, andere kunstvormen, sprookjes en filmfragmenten maken elke voorstelling tot een unieke ervaring. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

Ben je nog geen lid van de Vriendenkring van Club Classique? Word dit dan nu! Door jouw bijdrage blijven onze entreegelden laag en houden wij onze concerten toegankelijk voor iedereen. Vriend ben je al vanaf €50,- per jaar en geniet je eens per jaar van een besloten en uniek Vriendenconcert. Heb je meer ruimte in je beurs, dan kun je ook donateur worden. Dat is geweldig, want daarmee kunnen Myrthe en Leonard (oprichters en artistiek leiders) nieuwe concerten en tours bedenken die er eerder nog niet waren en waar jij weer van kan genieten.
Meer informatie en aanmelden via: Club Classique website


 

LEVEN is voortgekomen uit het verhaal en de podcast van Roelie van Beek.
Roelie kreeg op haar 27ste te horen dat zij borstkanker had en heeft hier toen een podcast over gemaakt: BOEZEMVRIENDINNEN.
Luister naar de emotionele, open en humorvolle verhalen over eenzaamheid, kaal worden, seks en angst. Zo worden taboes rondom ziek zijn op jongere leeftijd doorbroken en kan deze podcast steun bieden aan iedereen die met kanker te maken heeft. Met: Linda Hakeboom, Esmeralda Carelse, Emma Vos, Lieske Stokkers en Ayla Maagdenberg.Laatbloeiers

Club Classique i.s.m Nhung Dam
Januari t/m april 2025
Een heerlijke en muzikale ode aan alle laatbloeiers. Het is nooit te laat om te bloeien!
Drie zelfverklaarde laatbloeiers brengen een ode aan het leven. Ze zijn toch al laat met dat bloeien. Laat voor alles en vaak ook nog ietwat onhandig. Dan maar de schaamte voorbij en terug naar de oorsprong.

We rennen door het leven, de duivel zit ons op de hielen. We kijken zelden om. We jagen successen na, denken dat ons leven ervan af hangt. Maar zijn deze doelen niet de maatstaf van een ander? Van die krankzinnig snel draaiende maatschappij? Het moet altijd beter. Vooral snel weer door. En als je wel een keer omkijkt, dan zie je dat je ‘de boot hebt gemist’.

Maar is dat wel zo? Wat als de boot missen eigenlijk het beste is dat je kon overkomen?

In een virtuoos programma vol herkenbare flaters en onverwachte wendingen, lopen muziek en tekst naadloos in elkaar over. We omarmen onze oorsprong en geven de westerse muziek ook een Aziatische slag mee. Een heerlijke viering van het niet weten, het buitenbeentje zijn, het ongemakkelijke… Het is nooit te laat om te bloeien, bloei met ons mee!

Nhung Dam is een meester in verhalen vertellen, ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Met een onvermoeibare blik kijkt Nhung naar deze wereld, waarbij ze ook zichzelf niet buiten schot laat. Bekend van tv-series o.a. Dertigers en KLEM en het theaterstuk De Bananengeneratie. Haar vorige theatersolo “Nhung geeft zich bloot” werd vol lof in de pers ontvangen. Voor de voorstelling Laatbloeiers bundelt zij de krachten met theatermakers Myrthe Helder (violist) en Leonard Besseling (cellist) die samen het kloppend hart vormen van Club Classique.


Deze pagina is altijd in ontwikkeling en groeiend. Dus kom snel weer langs om te zien wat er allemaal nieuw is.