Skip to main content

over 
george & eran producties

George & Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël. De makers achter o.a. de “George & Eran lossen Wereldvrede op!” trilogie maken voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan.

Onze voorstellingen zijn maatschappelijk geëngageerd, persoonlijk en bevinden zich op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s terug gebracht tot menselijke proporties.

Wij vertellen verhalen die in een veranderend Nederland de urgentie hebben om verteld te moeten worden. Verhalen die kloppen aan de poorten van ons land, onze stad en onze buurt en een vanzelfsprekend onderdeel uitmaken van onze Nederlandse cultuur. Verhalen die door ons bloed stromen. Verhalen die iedereen meemaakt en die iedereen aangaan.

George & Eran Producties zit in de meerjarige activiteiten regeling van het Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst en wordt tot en met 2024 structureel gesubsidieerd. Ze is het huisgezelschap van Theater de Meervaart en heeft een verbinding met De Toneelmakerij, Theaterfestival Oerol en Via Rudolphi.

George & Eran zijn verkozen tot 1 van de 6 belangrijkste cultuurmakers van de stad Amsterdam! Een enorme eer! Bekijk hier hoe ze vertellen over de kleurrijke, humoristische en indringende voorstellingen waar ze op dit moment aan werken: ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ en ‘Jihad van liefde’.

George Elias Tobal (1986)

Acteur, Regisseur, Theatermaker

George studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie.

Hij begon als 18 jarige jongen bij theatergroep DOX waar hij 3 jaar lang heeft gespeeld. Zijn stage liep hij bij De Utrechtse Spelen in “Hamlet” en bij Bos Theaterproducties in “Calendar Girls”. Hij maakte in 2011 zijn solovoorstelling “Vertreksvergunning”, waarmee hij De Parade Parel en Best of IT’s tour heeft gewonnen.

Hij speelde o.a in “Ruilen” van Floris van Delft , “Kust” van het RO onder regie van Alize Zandwijk en in “Troje Trilogie” van Paul Knieriem. Sinds 2012 schrijft en speelt hij samen met Eran Ben-Michaël voorstellingen. Samen ontwikkelden en speelden zij De “George & Eran lossen Wereldvrede op” triologie en “De Vlucht van een Granaatappel”. Zij regisseerde ook samen de voorstelling ” The Future ain’t what it used to be” bij Theater Dox. Hij schreef de co-productie met de Toneelmakerij “Woestijn Jasmijntjes”

Hij is ook in diverse films en tv series te zien zoals “Noordzuid”, “Com vs Killer” en “Project Orpheus”. In de serie “Papadag” speelt George een van de hoofdrollen en voor de film “Jungle” ontving hij een Gouden Kalf voor beste hoofdrol samen met Majd Mardo.

Ten slotte is George verbonden als docent aan de Amsterdamse Toneelschool en kleinkunst Academie

Eran Ben-Michaël (1982)

 

Acteur, Regisseur en Theatermaker.

Eran studeerde in 2004 af aan de toneelschool in Amsterdam. Sinds zijn afstuderen speelde hij bij verschillende gezelschappen zoals, De Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, De Citadel, Theater Rast, Bellevue Lunchtheater en De Utrechtse Spelen.

Sinds 2012 schrijft en speelt hij samen met George Tobal voorstellingen. Samen ontwikkelden en speelden zij o.a. De “George & Eran lossen Wereldvrede op” triologie en “De Vlucht van een Granaatappel”.

Eran werd in 2014 gehonoreerd met een 2-jarige subsidie binnen de Nieuwe Makerregeling van het Fonds Podiumkunsten. Daarbinnen maakte en regisseerde hij “Who’s afraid of Romeo & Julia” en de voorstelling “Lenny”, over de Amerikaanse stand-up comdian Lenny Bruce.
Bij theater Kwatta in Nijmegen regisseerde hij de voorstelling “Sneeuwvlinder”. Bij Theater DOX in Utrecht maakte en regisseerde hij samen met George de voorstelling, “The Future ain’t what is used to be”.

in 2017 regisseerde hij de voorstelling Woestijnjasmijntjes, geschreven door George in coproductie met De Toneelmakerij. En deed hij de eindregie van de grote zaal voorstelling, Toen Ma naar Mars vertrok.

Ook is Eran te zien in verschillende series en films zoals “Mannenharten”, “Voetbalvrouwen”, “Kilkenny Cross”, “Smeris”, “Project Orpheus” en Oh mijn Hemel.

Ten slotte is hij als docent verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst academie.

aankomende speeldata

 • Je mag ook niks meer zeggen

  zaterdag 17 augustus 2024 om 0:00
  Lowlands Festival (Juliët) in Biddinghuizen (uitverkocht)

 • Je mag ook niks meer zeggen

  donderdag 10 oktober 2024 om 20:15
  Het Klooster in Woerden - Try Out

 • Je mag ook niks meer zeggen

  vrijdag 11 oktober 2024 om 20:00
  MIMIK in Deventer