Theater Rast i.s.m Eran Ben-Michaël
WHO’S AFRAID OF ROMEO & JULIA?

Twee vrienden die toen, tien jaar geleden, zeker wisten dat hun leven nu, tien jaar later er compleet anders uit zou zien dan wat het nu werkelijk is geworden.


Twee vrienden, waarvan één zijn ware liefde al had gevonden en de andere zeker wist dat dit bij haar nog zou gebeuren, komen tien jaar na hun afstudeervoorstelling weer bij elkaar om te kijken wat er nu nog over is van hun idyllische kijk op de liefde van toen.

Ze vragen zich, met de kennis van nu, af of er wel zoiets bestaat als De Ware Liefde. Die ene persoon die voor jou alleen bestemd is met wie je de rest van je leven gaat delen.
Gelukkig, als het even kan.

Als Romeo & Julia niet zouden sterven op het einde van hun gedoemde liefdesverhaal zouden ze dan voor eeuwig gelukkig en dronken van verliefdheid bij elkaar blijven of zou ook bij hen de dagelijkse sleur en de ondragelijke lichtheid van het bestaan zijn intrede doen?
Zou deze ultieme kalverliefde voorbij kunnen gaan? En zouden zelfs zij, naarmate de jaren verstrijken langzaam kunnen verworden tot een Martha en George uit Who's afraid of Virgina Woolf?

Op basis van eigen verhalen en ervaringen gaan beide spelers opzoek naar de vraag of er zoiets bestaat als De Ware Liefde. En als die bestaat, waarom hebben zij die dan nog niet gevonden of weten te behouden? Ze spelen, zingen en stand-uppen. Zijn zichzelf of wat daar het dichtst bij in de buurt komt.

“****Polat heeft een prachtige stem waarmee ze weemoedige liederen zingt. En Ben-Michaël heeft een trefzekere, droogkomische stijl van acteren met af en toe vlammende woede erin. (…) Qua spel zijn Polat en Ben-Michaël misschien elkaars uiterste, de eerste theatraal, de tweede beredeneerd. Ze bezitten beiden een grote kwaliteit en vooral geloofwaardigheid. Wat zij tonen, heeft de kracht van het echt gebeurde.“

– KESTER FRERIKS, Theaterkrant

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.