George & Eran Producties i.s.m. ROSE Stories
De Brieven van Mia – 9+

Een muzikale familievoorstelling over vriendschap, oorlog en liefde (9+)


Wanneer het Syrische meisje Leila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Leila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis.

De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy. Van de makers van Woestijnjasmijntjes die in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

Wegens de sluiting van de theaters, is de tournee van De brieven van Mia verplaatst naar het voorjaar van 2022.

Credits:
Tekst George Elias Tobal Regie Eran Ben-Michaël Spelers Peter van Heeringen, Gonca Karasu, Britte Lagcher, David Lucieer Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris Scenograaf en (concept) videobeeld Dr. Yaron Abulafia Scenografie Assistant Iliana Mantouvalou Kostuums Dymph Boss Coproductie George & Eran Producties en ROSE stories Fotografie en design Curly and straight

De brieven van Mia wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Vfonds, Fonds 21, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Verbeelding, Norma fonds, Lira fonds, Stichting Vluchtelingenwerk Nederland en Gravin van Bylandt Stichting

“Een verhaal over vriendschap, oorlog en liefde“

– -

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.