Theater Rast en George en Eran
George & Eran Lossen wereldvrede op!

George & Eran lossen wereldvrede op' gaat over 2 vrienden, een is Syrisch Nederlands en de ander is Hollands Israelisch, onderzoeken hun familiegeschiedenis en hun persoonlijke standpunten met betrekking tot het Midden-Oosten conflict.


Sinds de Nederlandse Syriër George en de Israëlische Hollander Eran voor een toneelvoorstelling in één broek moesten, zijn zij de beste vrienden.
Vrienden die elkaar alles durven te zeggen. Vrienden die een ruzie niet uit de weg gaan. In de conflictkomedie “George en Eran lossen wereldvrede op” buigen zij zich samen over de problemen in het Midden Oosten. als het hen lukt om vreedzaam in één broek te leven, waarom zou het tussen hun moederlanden ook niet kunnen lukken?
Met Joodse zelfspot en Syrische bevlogenheid onderzoeken zij hun eigen familiegeschiedenis en hun persoonlijke standpunten, op zoek naar de kern van het conflict. Om het voor eens en voor altijd op te lossen.
En het is ze gelukt. ZE HEBBEN DE OPLOSSING! VREDE!!!

“***** Lachend, schertsend, ernstig en beschuldigend kaatst het tweetal hun monologen naar elkaar. Het publiek hopt van het ene been op het andere en wereldvrede lijkt verder weg dan ooit. Knap dat deze jonge theatermakers het durven, zo’n onderwerp op een luidruchtig theaterfestival, dat ze hun razende energie en misleidende humor inzetten voor meer dan makkelijk vermaak.’“

– JOUKJE AKVELD, Het Parool

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.