George & Eran Producties
George & Eran worden veganisten

IJskappen smelten, dieren sterven uit bij de vleet en vreemde virussen springen over naar de mens. Kortom, de wereld staat weer eens in brand. Het is tien óver twaalf en de klok tikt maar door. Om moedeloos van te worden, ware het niet dat de twee wereldverbeteraars weer eens in actie besloten te komen. Dit keer richten ze hun pijlen op de bio-industrie, het klimaat en misschien zelfs op de walvissen.


Als twee mannelijke Greta Thunbergs, offeren ze hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. De twee mediterrane carnivoren laten voor eens en voor altijd het vlees links liggen. Een maiskolf ingevlogen uit Senegal komt hun keuken niet meer in en een dag niet gedemonstreerd is een dag niet geleefd.

Ze moeten wel, ze hebben geen keus, want voor de kersverse vaders gaat het niet langer over hún toekomst, maar over die van hun kinderen. Dus zullen zij van nu af aan het goede voorbeeld geven. Ook al worden ze bespuugd, gehaat en vernederd. Alles zullen zij geven voor een betere wereld.

In deze duurzame klimaat komedie omarmen George & Eran samen met twee vrouwen (zelfs daarin zetten ze hun beste beentje voor!) hun verantwoordelijkheid. Ze kijken elkaar recht in de spiegel. Ze belichten hun tekortkomingen, sporen elkaar aan en worden met hun sierlijke neuzen op de feiten gedrukt. Niemand zal worden gespaard. Want zoals de bijbel het ons zo mooi verteld, Wij allen zijn schuldig.

Concept, spel en tekst: George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Concept, tekst en regie: Koos Terpstra, Spel en tekstbijdrage: Eline van Gils, Nazanin Taheri, Decor: Mats Boswijk Kostuum: Akelei Loos Regieassistent: Iris Vaessen, Lichtontwerp: Benno Barends Techniek: Bart Schatteleijn Voicememo: Niels Croiset Research: Eva van Pelt Fotografie en design: Curly & Straight scenefotografie: Bart Grietens

“Een Klimaat Komedie over Voedsel“

– -

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.