George & Eran Producties en theatervrienden
Het George & Eran zomerfestival

Een zomer zonder festivals? Dat laten wij niet gebeuren! In de maand augustus kun je bij DeLaMar Theater genieten van ons vrolijke, muzikale en theatrale George & Eran zomerfestival. Op verschillende plekken in het theater zijn er allerlei mooie voorstellingen van George & Eran en hun theatervrienden te zien. Droom heerlijk weg bij concerten van Paul de Munnik, Nordgrond, Farid Sheek en Mohsen Masoumi, het Meral Polat trio en het sprookje Een nacht met Sjahrazade; gespeeld door Club Classique en verteld door Abdelkader Benali. Voor toneelliefhebbers zijn daar de stukken 3 miljoen voetstappen naar Sicilië en George & Eran worden racisten; cabaretliefhebbers komen aan hun trekken bij Lebbis in tijden van corona.

Extra leuk: met een speciaal combiticket kun je heel voordelig van twee zomerfestival-voorstellingen op één dag genieten! Bekijk hieronder de line-up en maak je klaar voor een heerlijk theatrale zomer.


Nhung Dam en Koos Terpstra - 3 miljoen voetstappen naar Sicilië
wo 12 t/m zo 16 aug
Schrijver en regisseur Koos Terpstra en actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam hebben de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zouden ze op Sicilïe aangekomen kunnen zijn, al hebben ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. 3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een indrukwekkende voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Een hoopgevende ode aan de fantasie, door Nhung gespeeld en door Koos geregisseerd en speciaal voor dit festival gemaakt!

Nordgrond - Zondagskind
wo 12 t/m zo 16 aug
Nordgrond bestaat uit Myrthe Huber en Milan Sekeris; twee jonge artiesten die elkaar leerden kennen op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Verenigd door hun weemoedige karakters en de gezamenlijke liefde voor poëzie en countrymuziek, besloten ze samen liedjes te gaan schrijven. En niet zo maar liedjes; warmbloedige, Nederlandstalige popsongs. In hun muzikale voorstelling Zondagskind zingt Nordgrond liedjes over het dagelijks leven en de drang om daaruit los te willen breken. Over tevreden willen zijn en over hoe ingewikkeld dat is. Een sfeervol theaterconcert om heerlijk bij weg te dromen!

Club Classique met Abdelkader Benali - Een nacht met Sjahrazade
vr 14 aug
Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze zijn duizend-en-een-nacht in een betoverende voorstelling met klassieke muziek geïnspireerd door de Oriënt. De musici van Club Classique nemen je mee van Rimski-Korsakov tot Bàrtok tot Saint-Saëns. Van Tanger tot Bagdad. Een nacht met Sjahrazade is een warme samensmelting van woord en klank; een zinnenprikkelende belevenis.

Farid Sheek en Mohsen Masoumi
za 15 aug
Farid Sheek en Mohsen Masoumi vormen samen met Arben Ramadani en Javid Ardani het Parso Quartet en oogsten veel lof voor het combineren van Perzische muziek met opera en jazz. Speciaal voor het George & Eran zomerfestival brengen ze nu hun eigen composities ten gehore. Farid speelt piano en het Perzisch/Koerdische percussie-instrument de daf, Mohsen zingt, Ramadani piano en Ardani bespeelt Ney (Perzische Fluit). Op indrukwekkende wijze weten ze zo Westerse en traditionele Perzische muziek met elkaar te laten versmelten, aangevuld met bekende klassiekers als Fly me to the moon, Serenade van Schubert en O sole mio. Geniet van een muzikale avond vol weemoed en passie, die je uiteindelijk toch weet op te beuren.

George & Eran Producties - George & Eran worden racisten
wo 19 t/m zo 23 aug
De Volkskrant en het NRC noemden het een van de beste producties van het afgelopen jaar, en nu is George & Eran worden racisten terug! In deze actuele en komische muziektheatervoorstelling belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om ‘goed’ te doen. Er is namelijk altijd wel iemand die zich beledigd, gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelt. Natuurlijk aangevuld met heel veel humor, muziek en een flinke dosis vrolijke boosheid!

Meral Polat Trio
wo 19 t/m zo 23 aug
Toen alles stil viel en naar buiten gaan geen optie meer was, keerde zangeres en actrice Meral Polat (Lost Tango, De Luizenmoeder) zoals zovelen naar binnen. Naar zichzelf. Daar hervond ze oude nummers die haar jeugd hebben gekleurd en pareltjes waarmee ze eerder heeft opgetreden. Bezoekers van Meral Polat Trio krijgen echter ook de primeur van gloednieuwe nummers die Meral speciaal voor dit zomerse, muzikale programma heeft geschreven. Een intiem theaterconcert waarmee Meral en Chris Doyle (Touki Delphine) samen op zoek gaat naar wat ons maakt tot wie we zijn.

Paul de Munnik
19 en 20 aug
Een piano en een gitaar en een dik uur liedjes spelen. In deze tijden missen we het contact met elkaar. Paul wil graag een beetje van dat contact herstellen in een intieme setting, waar hij solo met zijn mooie liedjes op piano en gitaar weer wat verbinding wil leggen tussen de mensen onderling, en tussen hem en zijn publiek. De muziek van Paul de Munnik varieert van uitgesproken pop, rock, Westcoast, New Orleans-achtige groove, soul en blues naar chanson en het theaterlied.

Theo Massen
20 aug
Tijdens deze exclusieve George & Eran zomerfestivalspecial speelt Theo Maassen een half uur lang gloednieuw materiaal! Deze professionele grappenmaker werkt namelijk aan een nieuwe show, en daarvoor wil hij graag het een en ander uittesten. Wat zeker is, is dat Theo op het toneel zal staan. Met een microfoon in de hand. Dat hij zal spreken. En af en toe ook het woord aan het publiek zal richten. Bereid je voor op een komische avond uit, waarbij je een uniek kijkje krijgt bij het ontstaan van een nieuw cabaretprogramma.

Lebbis - Lebbis in tijden van Corona
21 - 23 aug
Op uitnodiging van George & Eran Producties komt Lebbis met een speciaal coronaprogramma. Hans Sibbel is cabaretier en brengt tijdens het George & Eran zomerfestival een programma met persoonlijke observaties over het corona tijdperk en ideeën over hoe nu verder. Qua economie, qua geluk en qua humor.

“De kaarten voor deze voorstellingen zijn los te boeken, per avond is het mogelijk om twee verschillende voorstellingen te bezoeken. Laat je verrassen, ontroeren en vermaken tijdens het unieke George & Eran zomerfestival!“

– -

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.