George & Eran Producties
Kinderen van Aleppo

Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof.


Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd “Wat hebben we verkeerd gedaan?” de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dìt was de lente waarop zij hadden gewacht. Waar zij zo lang op hadden gehoopt.
Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel. Vrijheid!

In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van deze vreedzame vrijheidsstrijders. Het verhaal van hen wiens revolutie is gestolen.
Kinderen van Aleppo schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit vol absurditeit en ongeloof, doch met humor.

Scénes - ****
1eRang - ****

De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten.

Tekst/spel: George Elias Tobal
Muziek: Eline van der Linden, Niek Jan Lathouwers en Farid Sheek
Scenografie: Dymph Boss
Publiciteit: Helena Naeff
Productie: Hester van Zelst
Techniek: Timon Overtoom
Research: Eva van Pelt
In samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF wordt er een campustour georganiseert langs hogescholen en universiteiten. Kijk voor meer informatie en speeldata op: www.uaf.nl/kinderenvanaleppo

25 oktober 2018 Lees artikel

30 oktober 2018 Lees artikel

“Als performer maakt hij indruk met zijn nergens nadrukkelijke maar wel heel pure aanwezigheid. Met groot gemak schakelt hij van de ene personage naar de andere.“

– Jos Schuring- scénes

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.