George en Eran Producties in coproductie met de Krakeling
Pech – 8+

Muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje.


Saar leeft in een stad die verdeeld is door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de stad hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte, tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen. Daar valt niet aan te ontkomen.

Waarom hebben Saar en haar vader eigenlijk meer pech dan de mensen aan de andere kant van de rivier? Verzet begint met jezelf een vraag stellen en dan die vraag aan een ander stellen. Saar steekt vastberaden de rivier over om antwoorden te vinden op haar vragen. Waar komt die pech vandaan, is het stom toeval, het lot, een god, een systeem of je eigen schuld?

Saar maakt een magische reis langs eigenaardige instanties en mensen die verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor het verspreiden van de zakken pech. Lukt het haar een antwoord te vinden en daarmee de pech te verslaan?

De voorstelling is mede gebaseerd op filosofische gesprekken die met kinderen zijn gevoerd rondom het thema 'pech' en ‘het lot’.
Ook zijn er in de research-fase gesprekken gevoerd met volwassenen die de dupe zijn geweest van een oneerlijk systeem.

Tekst en regie: George Tobal
Regie-assistent: Iris Vaessen
Spel: Michiel Blankwaardt, Milan Sekeris, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen, Roos Dickmann, Sia Cyrroes
Muziek: Milan Sekeris
Zakelijke leiding: Dionne Pierik, Sophie Lambo
Productie: Frederique Meijers
Productie assistent: Christel de Wolff
Decorontwerp: Morgana Machado Marques
Decorbouw: Daniel Jansen
Kostuums: Annafleur Blonk en Morgana Machado Marques
Techniek: Dario Giustarini, Bas van der Grun
Lichtontwerp: Benno Barends
Educatie: Fronnie Biesma, Michel Hormes, Monique Hoving, Coördinatie: Lieke Hillebrand
Educatiespel: Fablesmith, Joost Das
Poppenspel begeleiding: Wensley Piqué
Research: Eva van Pelt
Marketing: Barbara Croes, Rosa van Blerck, Willemien Snoek
Publiekswerk: Virginie Bakker - ROSE stories
Beeld: Curly & Straight
Trailer & Video: Weinig Woorden Media
Scenefoto's: Christel de Wolff

Met het door ons ontwikkelde educatiemateriaal zijn de onderwerpen pech en ongelijkheid op speelse wijze te benaderen. Het pakket bestaat uit een spel en doe-kaarten met opdrachten. Voor wie dat wil maken we ook een verbinding met gecertificeerde kinderfilosofen die ervaren zijn in het voeren van filosofische gesprekken met kinderen en jongeren.

Heeft u interesse in de voorstelling, het educatiepakket en/of het spel mail dan naar educatie@georgeeneranproducties.nl. Meer informatie over het Pechspel lees je hier.

Pech wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, AMVJ Fonds, De Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe, Fonds ZOZ, Fonds21, Fonds Podiumkunsten, Fred Foundation, Stichting Utopa, VSB fonds, Zabawas.
Samenwerkingspartners: ROSE stories, de Zolderkamer, Centrum Kinderfilosofie Nederland

Pech

Pech
Scènefotografie: Christel de Wolff

“De voorstelling ‘Pech’ (8+) is een vlot en fantasierijk theateravontuur over ongelijkheid” – de Volkskrant ****

“Regisseur George Tobal schreef een filosofisch sprookje over de oneerlijke verdeling van geluk. Zware kost die toch heel behapbaar wordt voor kinderen.” – de Volkskrant ****

“De vermakelijke jeugdvoorstelling Pech (8+) van George en Eran producties en De Krakeling is een scherpe verbeelding van ongelijkheid.” – Het Parool

“het verhaal is krachtig en helder, en de muziek, aangezwengeld door Milan Sekeris (die ook de stem van de brutale sokpop Marcus doet), is dik in orde.”– Het Parool

“Het laat je ook nadenken over hoe het zit met jouw eigen pech (of geluk). En over hoe fijn het is als iedereen het portie pech oppakt dat-ie kan dragen.” – Kidsweek ****

“De voorstelling ‘Pech’ (8+) is een vlot en fantasierijk theateravontuur over ongelijkheid – de Volkskrant ****“

– De voorstelling is mede gebaseerd op filosofische gesprekken die met kinderen zijn gevoerd rondom het thema 'pech' en ‘het lot’.

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.