George & Eran producties in coproductie met de Veenfabriek en in samenwerking met DeLaMar.
PRYOR

Theatervoorstelling over comedylegende Richard Pryor


PRYOR
" All humor is rooted in pain"

De voorstelling PRYOR gaat over het werk en leven van de grootste stand-up comedian aller tijden: Richard Pryor! De legendarische acteur en komediant die kansarm opgroeide in een bordeel in de Amerikaanse stad Peoria, groeide in de kleurrijke jaren 70 uit tot komeet die de comedy wereld voorgoed veranderde. Hij was de eerste die op het toneel een stem gaf aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Onverbloemd sprak hij op het podium over wat hem in zijn leven overkwam: van zijn trauma's, jeugd, uitspattingen, zeven huwelijken met vijf verschillende vrouwen en zijn heftige drugsverslavingen tot het racisme waar hij als zwarte man dagelijks mee te maken kreeg.

Hij wist als geen ander pijn te veranderen in humor. Spaarde niemand, zichzelf nog het minst en had snoeihard eerlijk zijn als grootste talent.

In deze voorstelling, waar toneel en live jazzmuziek bij elkaar komen, volgen we de achtbaan die Pryor's leven was. De 8- koppige cast vertelt, speelt en zingt zijn turbulente leven. Het jazz kwartet van Michael Varekamp speelt live de muziek van o.a. Miles Davis, een vriend en geniaal tijdsgenoot van Pryor.

Tekst: George Elias Tobal Regie: Eran Ben-Michaël, George Elias Tobal Regieassistent: Iris Vaessen, Joshua Polvliet Spel: Adam Kissequel, Eva Heijnen, Femi van Elshuis, Gustav Borreman, Joy Wielkens, Leandro Ceder, Milan Sekeris, Raf Stekelenburg Muziek: Michael Varekamp Quartet: Erik Kooger, Harry Emmery, Jasper Soffers, Michael Varekamp Scenografie & lichtontwerp: Yaron Abulafia Kostuums: Nicky Nina de Jong Zakelijke leiding: Dionne Pierik Productie: Frederique Meijers Marketing: Barbara Croes, DeLaMar Programmamaker: Shayne McCreadie (De Cultuurshifters) Local outreach: Sérènity Hanenberg Research & randprogrammering: The Black Archives Met dank aan: Theo Maassen

De voorstelling wordt geproduceerd door George & Eran Producties in coproductie met de Veenfabriek en in samenwerking met DeLaMar.

“Theatervoorstelling over stand-up comedylegende Richard Pryor“

– In de jaren 70 gaf Pryor een stem aan een grote groep Afro-Amerikanen, die op dat moment nog nauwelijks een stem hadden.

speeldata

Helaas, er zijn geen speeldata.